Nieuws MTC - AVO-BodyHealthStudio

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GOEDE RESULTATEN MET BEHULP VAN HET MTC TEGEN HOOIKOORTS.


Gaat de zon lekker schijnen, komt ook de hooikoorts weer op! De pollen zijn weer in de lucht. Niemand zit te wachten op rode, jeukende, en tranende ogen, alsmede de loopneuzen en de niesbuien die bij deze allergie horen. En dat hoeft gelukkig ook niet, want die klachten zijn heel goed te verhelpen. En, als u er op tijd bij bent, zelfs te voorkómen.
Een schrale troost is dat u niet de enige bent met een pollenallergie en last van de symptomen van hooikoorts. Maar liefst één op de zes mensen heeft er last van.
In Nederland betekent dat zo’n 2,7 miljoen mensen! Heel veel mensen zijn genoodzaakt om medicijnen in te nemen om deze allergie enigszins te beperken. Behalve dat dit meestal over een lange periode is, brengt het daardoor ook vaak hoge kosten met zich mee!

MTC staat voor Medical Taping Concept, een tapemethode welke met succes overal in de wereld steeds meer wordt gebruikt voor het behandelen van blessures, lymfedrainage en diverse andere (pathologische) aandoeningen. De werking berust o.a. op beïnvloeding van spieren, huid, lymfe en bloedcirculatie en het zenuwstelsel (segmentale samenhang).  

De Duitse fysiotherapeuten Ralph en Malte Gericke hebben met behulp van kinesiotape een methode ontwikkeld welke niet alleen de symptomen van de hooikoorts doet afnemen of verdwijnen, maar deze geeft ook goede resultaten voor C.O.P.D. patiënten welke daardoor over meer longinhoud komen te beschikken.

Onderzoek wijst uit dat behandelde hooikoortspatiënten welke aan het begin van het allergieseizoen éénmalig werden behandeld, hebben terug gerapporteerd dat ze de rest van het seizoen klachtenvrij zijn gebleven. De werking van deze tapecombinatie lijkt in de lopende tijd dan ook niet af te nemen. Het is nog niet bekend of de allergie definitief zal wegblijven.

Zelf ben ik er achter gekomen dat de door mij behandelde patiënten na één behandeling hun medicatie vrijwel onmiddellijk hebben kunnen staken en de symptomen meestal dezelfde dag waren verdwenen, ….. ook nog in het midden van het pollenseizoen.

Bron: FysioTape


 
Voor info: AVO-BodyHealthStudio@kpnplanet.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu