Nieuws SMS-Den Bosch - AVO-BodyHealthStudio

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Samenwerkingsovereenkomst Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Eind November 2012 hebben Dennis Dartee, Othopedisch Chirurg en vertegenwoordiger van het SMC-JBZ  en Ad Vogels van AVO-BodyHealthStudio gevestigd te ’s-Hertogenbosch (Maaspoort) een overeenkomst tot samenwerking getekend.

Het e.e.a. was een logisch gevolg van de al langere samenwerking tussen beiden door o.a. hun betrokkenheid bij Basketbalclub Eiffeltowers Den Bosch waar Ad Vogels alweer aan zijn 6e seizoen als Sportmasseur/Sportverzorger bezig is. De sportartsen van het SMC-JBZ zijn sinds dit jaar o.a. volledig verantwoordelijk voor de medische zaken bij Eiffeltowers.

De wegen naar goede en professionele zorg voor sporters en ook niet sporters zijn hierdoor een stuk korter geworden en zo kan het Sport Medisch Centrum zijn klanten snel bij AVO-BodyHealthStudio voor eventuele sportmassages onderbrengen, en andersom kan AVO-BodyHealthStudio haar klanten indien nodig voor verdere behandeling op kortere termijn door het SMC laten behandelen of onderzoeken.

Het Sport Medisch Centrum JBZ is een Sport Medische Instelling in de regio ’s-Hertogenbosch. Het centrum is een stichting van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkt nauw samen met diverse medisch specialisten van het ziekenhuis en garandeert snelle en deskundige diagnostiek en behandeling.

Het verleent sportzorg en sportmedische diensten aan recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters maar ook aan beginnende sporters of mensen met een chronische ziekte die nog niet sporten maar dat wel willen gaan doen.

Het SMC JBZ is een SCAS gecertificeerd TopsportMedischSamenwerkingsverband. Met dit door het NOC/NSF erkende kwaliteitskeurmerk mag het SMC JBZ topsporters met A- en B-status behandelen en begeleiden.

De kracht van het centrum is het bundelen van specifieke kennis op gebied van sport en beweging in een multidisciplinair team van specialisten zoals orthopedisch chirurgen, sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper, een sportpsycholoog en een sportdiëtist.

Het Sport Medisch Centrum JBZ is bovendien het expertisecentrum in de regio 's-Hertogenbosch in Noord Brabant op gebied van sportzorg. Die kennis draagt het SMC graag over. Daarvoor verzorgt het centrum presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor: trainers, coaches en verzorgers van sportverenigingen, kaders en bestuurders van sportverenigingen maar ook voor huisartsen en fysiotherapeuten.

Zie voor meer informatie :  www.smcjbz.nl

 
Voor info: AVO-BodyHealthStudio@kpnplanet.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu